Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Класация на най-добрите антивирусни програми за ОС Windows 10 и 8.1
#1
Класация на най-добрите антивирусни програми за ОС Windows 10 и 8.1


Операционната система Windows 10, както и нейните предишни версии разполагат с Windows Defender, който от много IT-специалисти се счита за междинно звено, което осигурява защита преди инсталирането на по-сериозна антивирусна програма. Немският AV-TEST редовно тества антивирусните програми за различни операционни системи и сега публикува данни за корпоративната версия на Windows 10.
resimЛидер в този своеобразен рейтинг е антивирусната програма на Kaspersky Lab, която получи максималните 6 точки за защита, производителност и удобство на работа. На второ място се намира Trend Micro с 5,5 точки за производителност, като същият резултат демонстрира Bitdefender.

resim

AV-TEST публикуваха резултатите от тестовете на ОС Windows 8.1. И тук на първо място е антивирусът на Kaspersky Lab (6,6,6), но този път заедно с Bitdefender (6,6,6) и Avira (6,6,6). При тези тестове McAfee има 5,5 за защита, а Symantec и Bullguard получиха 5,5 точки за производителност.
Windows Defender се представя доста добре и изпреварва Panda Security, ESET и Comodo със своите 4,5 точки за защита, 5 за производителност и 6 за удобство на работата. Най-зле в тази класация се представят ESET NOD32 (4,5, 4, 5,5) и ThreatTrack (3, 3, 3).
AV-TEST съветва да не се посещават съмнителни сайтове и да не се отварят прикачени файлове от непознати податели.[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :