Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Android се превърна в още по-безопасен с майската си актуализация Вижте повече: http
#1
Android се превърна в още по-безопасен с майската си актуализация

resim

Всеки месец операционната система Android става все по-сигурна, благодарение на усилията на инженерите на Google.
Първите ъпдейти ще бъдат получени от собствениците на Nexus и Pixel устройствата.
Дойде време да очакваме майската актуализация за безопасност или да я изтеглим от сайта на Google за съответния смартфон на търсещия гигант. Google започна да пуска актуализациите на защитата на пачове. Според компанията, този подход помага на производителите на смартфони да адаптират ъпдейтите за своите устройства.

Към момента е известно, че някои производители се опитват да не изостават от Google и пускат актуализации за сигурността за своите флагмани. Първият пач 2017-05-01 съдържа 20 поправки. Втората кръпка 2017-05-05 съдържа 98 поправки.
Както обикновено, Google затваря голям брой най-различни уязвимости. Някои от тях се наричат критични и дават възможност за проникване в операционната система дистанционно с помощта на MMS съобщения или електронни писма.
За щастие, Google успява да улавя проблемите, още преди някой да се възползва от тях. Поне от компанията съобщават, че няма регистрирани случаи на уязвимости.
Файловете на фърмуера и OTA-обновленията са достъпни от [Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]. Можете също и да изчакате обновяване по безжичната мрежа за пренос на данни. Обикновено не се налага да чакаме дълго за това.


[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :