Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
В ОС Windows 10 S не може да се откажем от Edge и да използваме търсачката на Google
#1
В ОС Windows 10 S не може да се откажем от Edge и да използваме търсачката на Google

resim

Корпорацията Microsoft наистина умее да кара потребителите да недоумяват, експериментирайки със своите редакции на операционната система, които в крайна сметка престават да приличат една на друга.

Сега разбрахме, че в новата Windows 10 S не може да бъде заменен браузърът по подразбиране: Microsoft Edge завинаги е сложен да се използва по подразбиране, но да се изтегли алтернативен уеб-браузър е възможно.

Аналогична е ситуацията с търсачките: потребителят трябва да работи с търсачката Bing, която не може да бъде заменена с Google или каквато и да е друга уеб търсачка, несвързана с Microsoft. The Verge също недоумява, и добави, че причините за това решение не се обясняват. И наистина, решението е твърде спорно и сега на всички е интересно по какъв начин корпорацията ще промени политиката си под натиска на потребителите.

Що се отнася до новата Windows 10 S, за обикновения потребител тя изглежда доста необичайно: на нея може да се инсталира всичкия познат досега софтуер, само че от софтуерния магазин с приложения на Microsoft. Официалните достойнства на тази операционна система са ниската цена и сравнително по-малката консумация на електрическа енергия при мобилните устройства.


[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :