Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows 10 Insider Preview Build 15031 за PC е достъпен за изтегляне
#1
Windows 10 Insider Preview Build 15031 за PC е достъпен за изтегляне

resim

Новите неща са доста, но по интересна е новата функция "Картина в картината"
Microsoft иска да ви помогне да използвате няколко приложения наведнъж с Windows 10, особено когато става дума за видео-фокусирани програми. Тази седмица компанията пусна Windows 10 Insider Preview Build 15031 към разработчиците, а основният акцент е въвеждането на така наречените Compact Overlay прозорци.
Новата функция позволява на потребителите да управляват програма в малък прозорец, която е закачена в други приложения. Compact Overlay прозорците изглеждат полезни, когато става въпрос за видео. Например гледането на YouTube клип или провеждането на видео Skype обаждане ще улесни потребителите, които искат в същото време да проверят електронната си поща или да извършат друго действие.
Добрата новина за разработчиците е, че Compact Overlay прозорците работят точно като нормалните прозорци, така че ще е сравнително лесно съществуващите програми да работят с новата функция. Не е ясно дали тези прозорци могат да бъдат преоразмерени.
Актуализацията също така добавя поддръжка за работа на цял екран на Game Bar-а за 52 игри, включително Call Of Duty и Grand Theft Auto заглавията.

resim

Въвеждане на Dynamic Lock: Dynamic Lock заключва автоматично вашия Windows 10 на компютъра, когато не е на близо вашият Bluetooth-сдвоен телефон. Ако вашият Bluetooth-сдвоен телефон не е намерен в близост до вашия компютър, Windows си изключва екрана и заключва компютъра след 30 секунди. За да се даде възможност на Dynamic Lock, уверете се, че телефонът ви е свързан към компютъра чрез Bluetooth и отидете на Настройки> Профили> Влезте в опции и превключете на Dynamic заключване.


resim

Покажи съдържаниетоДруги подобрения и новости (англ.език):
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :