Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Тестовете на NSS Labs показаха, че Edge е по-безопасен и по-бърз от Chrome и Firefox
#1
Тестовете на NSS Labs показаха, че Edge е по-безопасен и по-бърз от Chrome и Firefox

resim

Microsoft внася много промени във външния вид на своя уеб-браузър Edge и се опитва да го направи удобен и ефективен като Chrome и Firefox. Но има и нещо друго, което не се вижда външно.

От безопасността и оптимизацията на различните функции и алгоритми директно зависи скоростта на работа на браузърите. Специалистите на NSS Labs проведоха тестове на Edge, Chrome и Firefox за уязвимости към SEM и фишинг атаките, които най-често се използват от хакерите за проникване в компютърната система чрез браузъра.

resim

 Оказа се, че Edge се справил с 99% от тези случаи, използвайки филтрирането SmartScreen и App Rep. Браузърът Chrome е успял да блокира 85,8%, а Firefox – 78,3%.

Edge се оказа и най-бързият браузър за разкриване на SEM атаки, за което са му нужни само 10 минути. Chrome върши същото за 2 часа и 39 минути, а Firefox за 3 часа и 45 минути. След компрометиране, Edge отново е най-ефективният, успял да отрази 98,7% от 0day атаките срещу операционната система, Chrome е с 92,8%, а Firefox със 78,3% справяне със 0day.

NSS Labs специално подчертаха, че тестовете са изцяло независими и публикуваните данни могат да се считат за обективни, понеже браузърите са тествани при еднакви условия.



[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :