Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
32 TB данни сорс код на Windows 10 можеха да станат общо достояние
#1
32 TB данни сорс код на Windows 10 можеха да станат общо достояние

resim
Microsoft можеше да пострада от голямо изтичане на данни. В уеб-портала BetaArchive се появиха файлове от разработките на операционната система Windows 10. Това бе архив с 8 TB информация, който след разкомпресирането е с обем 32 TB.
Архивът съдържа 32 TB код от фирмените компилации на редакциите Windows 10 Redstone 2 и Windows Server 2016, както и нови софтуерни проекти. В пакета с име Shared Source Kit са включени сорс кодовете на редица драйвери за Windows 10, кода за Plug-and-Play, USB и Wi-Fi стековете и може би най-важното, кодът на OneCore ядрото за ARM процесори.

Това са критично важни компоненти на операционната система и свободният достъп до тях щеше да бъде истински рай за хакерите. И не само това. Подобно изтичане би могло да окаже разрушително въздействие върху бъдещето на Windows.


Заедно със сорс кодовете, в интернет можеха да излязат и секретните софтуерни инструменти на Microsoft за тестване и настройка на системата. Забелязан бе и неизвестния засега пакет Windows 10 Mobile Adaptation Kit за мобилни устройства.

BetaArchive веднага махна от своите сървъри и директории файловете на Microsoft и сега се прави анализ на ситуацията. Администраторът на портала каза, че размерът на папката с файловете е бил едва 1,2 GB с 12 редакции на Windows 10 по 100 MB и не може да става дума за 32 TB. Очакваме подробности.
[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
[Само регистрирани потребители, виждат линка! Регистрирай се!]
Отговори


Съобщения в темата
32 TB данни сорс код на Windows 10 можеха да станат общо достояние - от Master - 25-06-2017, 06:49 AM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
Social Links :